Márciusi hónap növénye nyereményjáték

2021.03.01

A Pázmándi Cserjés-Kert idei évben rendhagyó módon nem dísznövényeket hanem konyhakerti növényeket válogatott össze a hónap nővényeinek.

Márciusban a Pázmándi Cserjés-Kert a citromfüvet választotta a hónap növényének.
Kérlek, osszátok meg nyilvánosan ezt a linket, és a like-oló személyek közül valaki meg is nyerheti ezt a növényt.

Sorsolás március 15-én történik.

A növényt át is lehet venni személyesen a kertészetben, de lehetőség van arra is, hogy kipostázzam.

Citromfű (Melissa officinalis): Kellemes, citromra emlékeztető illatú, fehér virágú, évelő növény. A Közel-Keletről származik, a mediterrán éghajlatot kedveli. A citromfű nem csupán kellemes fűszer hanem kitűnő gyógynövény is. Teája és illóolaja is ideg- és szívnyugtató, görcsoldó. Serkenti az emésztést, csillapítja a hányingert. Gyakran alkalmazzák fejfájás, álmatlanság, depresszió esetén is. Csökkenti a vérnyomást. Felhasználása: Legegyszerűbben frissen vagy szárítva teaként, fűszerként. Szörpnek, szappannak, lekvárnak...

Érdekelnek növényeink? Látogass el a kertészet honlapjára:

Ünnepi citromfüves torta 

Hozzávalói:

-30 dkg liszt

-30 dkg vaj

-25 dkg cukor

-4 tojás

-1 vaníliarúd

-1 csipet só

-1 teáskanál sütőpor

-1 csokor felaprított citromfű

-45 dkg mascarpone

-7 evőkanál méz

-2 lime

-egész citromfűlevelek és lime a díszítéshez

Elkészítése:

Mielőtt nekikezdne a tortasütésnek, melegítse elő a sütőt 180 fokra és béleljen ki sütőpapírral egy tortaformát. Majd egy műanyag tálba üsse fel a tojásokat és adja hozzá a cukrot. Robotgép segítségével dolgozza össze a két összetevőt, majd tegye hozzá a vajat és alaposan dolgozza össze a tojással és a cukorral. Egy másik edényben keverje össze a lisztet, a sót és a sütőport, majd folyamatosan adagolja a tojásos-vajas elegyhez. Végezetül még dolgozza bele a tésztamasszába a citromfű háromnegyedét is. Öntse a masszát a tortaformába, majd rakja azt a sütőbe. Körülbelül félóra múlva fog megsülni a torta, de azért érdemes egy tűpróbát végezni.

Míg sül a torta, készítse el a krémet. Egy műanyag edényben dolgozza össze robotgéppel a mascarponét, a mézet, a kifacsart lime levét, a kikapargatott vaníliarudat és a megmaradt felaprított citromfüvet.

Amikor a torta megsült és alaposan kihűlt, akkor kenje a citromfüves krémet a tortára, pontosabban annak tetejére és az oldalára. A torta tetejét díszítse citromfűlevelekkel és limekarikákkal. Tegye a tortát hűtőbe legalább egy fél napra, hogy az ízek alaposan összeérjenek.

https://pazmandicserjeskert.iwk.hu/
06/20 521-5877
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el