Áprilisi hónap növénye nyereményjáték

A Pázmándi Cserjés-Kert idei évben rendhagyó módon nem dísznövényeket, hanem konyhakerti növényeket válogatott össze a hónap nővényeinek.
Sorsolás április 15-én történik.
A növényt át is lehet venni személyesen a kertészetben, de lehetőség van arra is, hogy kipostázzam.
Rebarbara (Cucumis sativus): Levelei hatalmas, sötétzöld színűek, szára színe pedig halvány rózsaszíntől egészen sötétvörösig terjedhet. Étkezési célra kizárólag a levényelet hasznáják. Intenzív tavaszi fejlődése miatt szereti a sok nedvességet. A rebarbarának számtalan felhasználási módja létezik, csinálhatunk belőle szörpöt, kompótot, lekvárt vagy mártást, tehetjük süteményekbe
Érdekelnek növényeink? Látogass el a kertészet honlapjára:
Gyömbéres rebarbara leves

Hozzávalók:
150 g rebarbara levélnyél
150 g eper
1 db ujjnyi friss gyömbér
1 ek citrom leve
1 cukor
0,5 dl víz
2 dl tej
Elkészítés:
Az egész rebarbarás-epres cuccot botmixerrel átdolgozom, felöntöm tejjel, hozzádarabolom az epret, bele karikázom a friss rebarbarát. Hűtőbe teszem vagy nem ha nem mert annyira finom elég nehéz kibírni felfalás nélkül.