Novemberi hónap növénye nyereményjáték
![](https://2c83a9a696.cbaul-cdnwnd.com/511e5f88b7869b8e515a1de730b38812/200000372-de7d8de7db/november%202.jpg?ph=2c83a9a696)
A Pázmándi Cserjés-Kert idei évben rendhagyó módon nem dísznövényeket, hanem konyhakerti növényeket válogatott össze a hónap nővényeinek.
Novemberben a Pázmándi Cserjés-Kert a tormát választotta a hónap növényének.
Kérlek, osszátok meg nyilvánosan ezt a linket, és a like-oló személyek közül valaki meg is nyerheti ezt a növényt.
Sorsolás november 15-én történik.
A növényt át is lehet venni személyesen a kertészetben, de lehetőség van arra is, hogy kipostázzam.
Torma (Armoracia rusticana): Eredetileg gyógynövényként termesztették, csak később vált húsok izesítőjévé. Használjuk még kolbászokhoz, főtt sertés- és marhahúsokhoz, savanyúságok tartósításánál is.
Fiatal levele salátába kitűnő. A gyökeréből készített szószt marhasültekhez, füstölt húsokhoz és halételekhez használják. A reszelt torma felhasználható még káposztasalátába, mártások, és majonéz ízesítésére.
Reszelt gyökerét mindennap ehetjük, étvágygerjesztő, gyomorjavító, elősegíti az emésztést, és a vérkeringést is előnyösen befolyásolja.
Csípős aromáját hetekig megőrzi, várandós anyák, vesebetegek nagy mennyiségben ne fogyasszák.
Gyermekeknek reszelt almával keverten adható.
Érdekelnek növényeink? Látogass el a kertészet honlapjára:
Tormakrémleves
![](https://2c83a9a696.cbaul-cdnwnd.com/511e5f88b7869b8e515a1de730b38812/200000373-a88c9a88cc/tormakr%C3%A9mleves.jpg?ph=2c83a9a696)
Hozzávalók:
- 45 dkg krumpli
- 2 darab vöröshagyma
- 5 dkg vaj
-7,5 dl zöldségalaplé
- 2,5 dl habtejszín
- 5 dkg torma (friss, reszelt)
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A receptet Sóbors hozta el nekünk.